6 Mayıs 2022 Cuma

Sağlık İşletmeleri İçin 11 Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

Sağlık İşletmeleri İçin 11 Sosyal Medya Pazarlama İpuçları
Tıbbi SEO hizmetleri, çevrimiçi görünürlüğünüzü artıracak ve doğru kitleyi çekecek iyi bir sosyal medya pazarlama planı sağlayabilir.

Facebook, Instagram, YouTube gibi sosyal medya kanalları, çok sayıda insanın birbiriyle bağlantı kurduğu en etkili platformlar haline geldi. Küresel nüfusun (Statista) yaklaşık yüzde 59'u olan sosyal medya kanallarını kullanan çok sayıda insanla sağlık hizmetleri pazarlamacıları, potansiyel hastalara ulaşmak ve onları sağlık işlerine yönlendirmek için bu dijital forumlardan yararlanıyor.

 Popüler sosyal medya kanallarında güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olmak, sağlık işletmelerinin hedeflenen kitleyle etkileşime girmesine ve onlarla kişisel düzeyde bağlantı kurmasına olanak tanır. Hedef kitlenize daha fazla maruz kalma ve daha iyi anlama sağlar ve sağlık ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sergilemenize yardımcı olur. Buna sosyal medya pazarlaması denir ve uygun bir sosyal medya pazarlama stratejisine sahip olmak Medikal SEO'nun önemli bir unsurudur.

Sosyal Medya Pazarlaması İçin En İyi 11 Uygulama

Sosyal medya ile hastalar daha iyi bilgilendirilir, sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla doğrudan bağlantı kurmayı ve kişisel sağlık bilgilerini ve endişelerini paylaşmayı daha kolay bulurlar. Bu, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalar arasında bir ilişki kurmaya yardımcı olur.

Kitlenizi inceleyin: Her sosyal medya platformunun farklı bir müşteri tabanı vardır. Bunun nedeni, Twitter ve Facebook'taki kişilerin demografisinin ve ilgi alanlarının LinkedIn'dekilerden farklı olmasıdır. Bu nedenle, farklı sosyal medya platformları için farklı kampanyalar planlayın. Kitlenizi dinleyin, ne istediklerini anlayın ve sosyal medya kampanyalarınızı buna göre planlayın.

Hastalarınızı eğitin ve meşgul edin: Bugün herkes sağlık ve zindeliği konusunda bilinçli ve sosyal medya, hedef kitlenizi sağlık ve diğer ilgili bilgiler hakkında eğitmek için doğru platform. Önleyici tedbirler, egzersiz ipuçları, herhangi bir hastalığın etkileri vb. içerik yayınlayın. Kendi reklamınızı yapan içerik yayınlamayın, bunun yerine potansiyel hastalarınıza odaklanın.  Çene Cerrahisi Bursa alanında çalışan Bursa Çene Cerrahı sitesinin sosyal medya hesaplarında gömülü diş sorunları ve 20 ‘lik diş problemleri hakkında güncel ve bilgilendirici içerikler paylaşoyoruz.

Sosyal dinlemeyi kullanın: Sosyal medya konuşmasını izlemek için sosyal dinlemeyi kullanın. İnsanların sağlık kuruluşlarınız hakkında ne düşündüklerini anlamaya yardımcı olur ve ayrıca, halkın acil sağlık sorunlarına nasıl yanıt verdiğini daha iyi anlamak için sağlık hizmetlerinde sosyal medyayı iyi kullanmaya yardımcı olur. Sosyal medya konuşmasını dinleyin ve alakalı anahtar kelime ve kelime öbeklerini, kuruluşunuzun adını, rakiplerinizin adını, sloganınızı ve markalı hashtag'lerinizi arayın.

Kuruluşunuz için söz sahibi olun: Sosyal medya, sağlık kuruluşunuzun sesini duyurmak için kullanılabilir. Organizasyonun arkasındaki yüzleri göstererek markanızı insanlaştırmanıza olanak tanır. Sağlık uzmanları, sosyal medyayı potansiyel hastalarla etkileşim kurmak ve etkileşim kurmak için bir araç olarak kullanabilir ve ayrıca tüm incelemelere ve sorulara yanıt verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder